[kwlug-disc] OT: Another voip.ms troubleshooting question

Kiwi Ssennyonjo kiwi at ssenn.com
Thu Jun 14 00:34:18 EDT 2012


Do you have a static ip address ?

-Kiwi

On 2012-06-14, at 0:01, Paul Nijjar <paul_nijjar at yahoo.ca> wrote:

>
> I do not have much hope that anybody can troubleshoot this over the
> mailing list, but here goes:
>
> We keep losing our voip.ms registrations on a Linksys SPA8000 ATA.
> This ATA is similar to the 2102 except that it has 8 ports and not 2.
> We have a DID that is using SIP.
>
> The box sits behind a pfSense 2 firewall.
>
> I have tried the following:
> - Setting NAT keepalive
> - Setting Register Expires to 120 seconds
> - Using IP addresses instead of hostnames for the SIP servers
> - Changing SIP servers
> - Swapping the SPA8000 box
> - Fiddling with port numbers
>
> Nothing helps. The box keeps its registration for "a while" (usually
> a few days to a couple of weeks) and then the registration drops out.
> Naturally, the drops are sporadic, which makes the problem even harder
> to troubleshoot.
>
> About the only thing I have not done is trying setting up a voip.ms
> DID on a box in some other location. I guess I should try this at some
> point, but that DID will not get any usage.
>
> The weird thing is that an Unlimitel DID on the same box holds its
> registration. So I am not sure what I am doing wrong.
>
> Does anybody have any ideas as to what I should try next?
>
> - Paul
>
> --
> http://pnijjar.freeshell.org
>
> _______________________________________________
> kwlug-disc mailing list
> kwlug-disc at kwlug.org
> http://kwlug.org/mailman/listinfo/kwlug-disc_kwlug.org



More information about the kwlug-disc mailing list